fbpx
Menü Bezárás

Kimagasló kamatozású privát nyugdíjbiztosítás

Egy nyugdíjcélú megtakarítás, mellyel biztos alapokra helyezheti nyugdíjas éveit

Miért érdemes a nyugdíjas évekre szóló megtakarításokról időben gondoskodni?

Egyre többen gondolják úgy, hogy az állami kézből származó nyugdíj nem biztos, hogy elégségesnek fog bizonyulni a jól megérdemelt pihenésre szánt időre, ezért bölcsen – és időben – el kezdenek gondolkodni a nyugdíjbiztosítás lehetőségén. Jelenleg is emberek millióiról elmondható, hogy nem gondolnak az időskori megtakarítások életbe léptetésén, mely által gyakran egy minőségi nyugdíjaskortól fosztják meg magukat. Sokszor elengedjük fülünk mellett az idő rohamos múlásának megkérdőjelezhetetlen tényét, azonban mivel a legtöbben nem kerülhetjük el az időskor beköszöntét, sem pedig a nyugdíjas éveket, ezért előbb-utóbb szükséges szembe néznünk a szóba jöhető megoldásokkal.

Sokan úgy viszonyulnak ehhez a kérdéshez, hogy addig nyújtóztatják a nyugdíjba vonulás beköszöntének „takaróját”, ameddig csak lehetséges; mások el kezdenek egyre többet spórolni, félretenni; sőt, olyan attitűdökkel is szembe találhatjuk magunkat, hogy majd kevesebb elvárásokat támasztanak magukkal szemben a nyugdíjas éveikre vonatkozólag, lecsökkentve az addig megszokott életszínvonalat. Az előbb ecsetelt viszonyulás inverzével is találkozhatunk, melynek keretében emberek egy része kész tudatosan úgy gondolni az időskori évekre, hogy nem kell lemondania az élet örömeiről, a bőségről, és végre az évek során egyre bővülő bakancslistás tervek kipipálására is sort keríthet.

Amennyiben úgy gondoljuk, hogy a világköri utazásokra és a sokat halasztgatott álmok beváltására kívánunk sort keríteni életünk ezen csodálatos szakaszában, akkor érdemes alaposan megfontolnunk a nyugdíjbiztosítás számos előnyét:

 • alapvetően a nyugdíj-előtakarékosság egy hosszú távra tervezett megtakarítási program

 

 • ha egy meghatározott járulékú nyugdíjrendszer keretén belül rendszeresen történik a megtakarítás, mindez nyugdíjazottként biztos jövedelmet garantál számunkra

 

 • abban az esetben, ha úgy döntünk, hogy időben elkezdjük az időskori öngondoskodást: elnyerjük az adókedvezményre való jogosultságunkat – ami azt jelenti, hogy mindaz az összeg, mely nyugdíjbiztosítás megléte nélkül az államhoz került volna, a nyugdíjcélú megtakarításokhoz fog sorolódni

 

 • az állam demográfiai képének drámai módosulásának következményeként nem jut elegendő nyugdíj az embereknek, melyet azonban a nyugdíjbiztosítás megkötésével ellensúlyozni lehet

 

 • a nyugdíjcélú megtakarításokat az állam is támogatja – 20 százalékos adójóváírással

 

 • nem kell aggódnunk a nyugdíjkorhatár-módosítások miatt, hiszen a nyugdíjbiztosítás sok éven át felhalmozott összegéhez garantáltan hozzájutunk a életévünk betöltésével.

 

Nyugdíjbiztosítás kötése egy nagymúltú pénzügyi szolgáltatónál

A nyugdíjbiztosító társaságok szigorú szabályok szerint működő társasági formák, melyeknek meg kell felelniük az államtanács feltételeinek – mindezt pedig a biztosítottak érdekeinek védelme érdekében. A 152 éves múlttal rendelkező MetLife pénzügyi szolgáltató a világ számos pontján, 50 országban, bizonyította helytállóságát, megbízhatóságát. Privát nyugdíjprogramjának előnyei a következőkben nyilvánulnak meg:

 • a Magyar Állam 20%-os adójóváírással támogatja az öngondoskodó személyeket
 • kimagasló kamatozással lehet számolni
 • az összeg örökölhető
 • a nyugdíjkorhatár elérésekor (65 évesen) elérhető a megtakarítás teljes összege
 • a díjfizetés esetenként szüneteltethető
 • a megtakarítás összege nem vész el még abban az esetben sem, ha a biztosított elhalálozik; ez esetben a kedvezményezettek öröklik a megtakarítás teljes összegét.

 

A nyugdíjbiztosítás tétje: a biztonság

Mivel a nyugdíjbiztosítástól elsősorban a méltó, lemondásoktól mentes, minőségi időskor biztosítását várjuk el, érthető módon szeretnénk meggyőződni a felől, hogy ezen öngondoskodó hosszú távú megtakarításunk biztonságos befektetésnek minősül.

A megbizonyosodás érdekében több szempontból is szeretnénk megvizsgálni a szóba jöhető kockázatokat. A nyugdíjbiztosítás esetében tagadhatatlanul sokak fejében mocorog a csőd miatti félelem, hogy tudniillik mi történik abban az esetben, ha a bank vagy a biztosítótársaság csődbe megy? Erre az esetre szerencsére a rendelkezésünkre áll az intézményi védelem, mely által a nyugdíjas évekre szánt összeget biztonságban tudhatjuk.

További félelemfaktorként van jelen az amiatti aggodalom, hogy netán az állam eltulajdoníthatja a nyugdíjas évekre összegyűjtött összeget, még mielőtt el kezdenénk élvezni azt. Szerencsére ez a fajta feszengés teljes mértékben alaptalan, hiszen egy privát nyugdíjbiztosítás minden esetben az adott pénzügyi szolgáltatóhoz (nem az államhoz) tartozik.

Mindemellett az állam is fontosnak tartja azt, hogy a fentebb ecsetelt demográfiai módosulásból adódó nyugdíjas évek nehézségeit ki lehessen küszöbölni, ezért SZJA-visszatérítéssel támogatja az öngondoskodókat.

Megtakarítás célú nyugdíjprogramBizonyos mértékű financiális jellegű kockázattal minden megtakarító találkozhat, azonban a nyugdíjbiztosítás mindenképpen biztonságosabb megoldást kínál az inflációval szembeni védekezésben, mint példaképpen a szekrény mélyén, a matrac alján vagy a fiókban tárolt borítékba gyűjtögetés jóval kockázatosabb stratégiája.

 

 

Kérjen visszahívást most

 

 

További nyugdíjbiztosítás előnyök: nyugdíj